tisdag 27 november 2012

Planer för nästa termin

Hej!

Jag inser att det är nästan 9 veckor sedan jag skrev ett blogginlägg senast. Tiden här går verkligen... fort. Och det är ständigt mycket att göra i skolan, samt många intressanta saker att utforska, och trevliga människor att träffa. Det får helt enkelt vara min ursäkt till att jag inte har uppdaterat bloggen särskilt ofta.

Jag ska försöka uppdatera lite oftare dock, men hålla inläggen kortare. Då borde det vara lättare att spontanskriva dem!

Hur som helst, mina planer för nästa termin är... *trumvirvel*....

...

Att flytta till Seoul och plugga koreanska på heltid i en termin.

Som jag sa tidigare vill jag inte åka hem i januari, det skulle vara alldeles för tidigt. Det känns precis som att jag börjar känna mig hemma här, och jag vill känna av hur det känns att vara i ett annat land i ett helt år. Nu har jag även en gyllene chans att faktiskt stanna här nästa termin, så varför inte ta den?

Jag tror även att Seoul är lite intressantare än Daejeon att bo i. Seoul har en 10 miljoner invånare eller så, samt 23 miljoner om man även räknar med förorterna. Det gör att det bör finnas en del intressanta saker att se!

Så här vill jag ha det:
Rusningstrafik i Seouls tunnelbana!
Ser mysigt ut va?

(Okej, det här var ett extremfall. Det är från den extremt populära fyrverkerifestivalen tidigare i höstas :)


Min termin här slutar den 21 december, och språkkurserna börjar i mitten av mars i Seoul. Det ger mig nästan 3 månader att resa och visa Sydkorea för familj (mamma och systrar) samt kompisar. Efter besöken i Sydkorea kommer jag fortfarande ha en eller två månader över, varav jag nu planerar för att spendera i alla fall en av dessa i Sydostasien. Än så länge har vi lite löst pratat om att t.ex. åka tåg genom Malaysia, Thailand, Kambodja och Vietnam. 

Låter ganska intressant va? Är det någon som har några resetips om dessa länder?

Vi hörs!

3 kommentarer:

 1. Åh Osseboss, det låter toppen!

  Haha, vilken tur att det inte alltid var så som på bilden :P

  Seoul verkar vara så jäkla häftigt när jag har googlat runt lite! Big city life for real!

  "In the winter, the snow-covered mountain scenery is very beautiful."
  http://english.triptokorea.com/english/viewtopic.php?t=1862
  Ligger precis utanför Seoul, vore coolt att besöka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli riktigt kul att läsa koreanska i Seoul! Och det ska bli kul att resa i Sydkorea med er! :)

   Seoul är verkligen big city life. I like it! Här finns... Allt :D

   Det finns många berg i Korea, så vi ska nog kunna hitta ett vackert vintrigt berg ;)

   Radera
  2. När jag tog bilden köade jag för att ta mig upp ur tunnelbanan. Från tunnelbanevagnen, via de två våningarna med rulltrappor, till utgången, tog det över en kvart. Över en kvart! Det var helt galet mycket folk!!

   Radera