måndag 3 september 2012

Mitt rum på KAIST

Hej igen!

Nu tänkte jag visa hur mitt rum här på KAIST ser ut. Och för att göra det tänkte jag testa att lägga upp en liten videofilm tagen med min mobiltelefon!

Sjukt smidigt.

Det jag inte nämnde i filmen är att vi har en riktigt bra airconditioner, vilket gör att det är alltid svalt och skönt i vårt rum. Utomhus är det sol och 28 grader för tillfället, och i vårt rum är det betydligt svalare än så. Vääääldigt skönt.

Passerkortet som ni såg i början av filmen fungerar förresten som ID-kort på skolan och även passerkort till skolbyggnader, ytterdörren på huset samt till vår rumsdörr. Man kan även gå till banken och slå på möjligheten att använda det som ett bankkort. Och alla dessa saker sker trådlöst med kortet. Hur smart
är inte detta?

Rummet är verkligen lagom stort och man behöver inte mer än så här. I huset finns även gratis tvättmaskiner, och även en betaltvätt (lämna in kläderna och få dem tvättade). Det finns också gratis gym, en convenience store som har snacks/dryck/nudlar/mat/tandkräm, flera vending machines (kaffe, läsk, godis, yogurt) samt uppehållsrum med varm- och kallvattenmaskiner och tv-apparater. Kaffet kostar för övrigt 100 won (60 öre). :-)

För 900 SEK i månaden får jag bo här. Jag är väldigt nöjd.

8 kommentarer:

 1. Tack för rundturen! Verkligen kul att se hur du har det i ditt lilla kyffe. Vad fräscht och modernt det verkar. Avståndet mellan oss krymper ytterligare med videorundturen tillsammans med våra skypesamtal och små chattar då och då. Roligt föresten med ett toarum, ett duschrum samt ett handfatsrum. Vi undrar en sak. Hur har du lyckats filma med din mobil när den ligger på skrivbordet? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tre små rum var ganska överraskande, men det är praktiskt om man är två personer. Då tar inte en person upp alla tre samtidigt...

   Jag undrade om någon skulle märka det! Mobilen på mitt skrivbord är den trasiga, som jag lyckades spräcka skärmen på. Pga för dyra reparationer betalade mitt försäkringsbolag en ny istället!

   Radera
 2. Jag undrar bara om du inte måste byta kod till garderoben från och med nu när du har lagt ut den på Youtube... (Det är mitt födelseår samt min portkod plus åtta)

  SvaraRadera
 3. Från och med nu ser vi allt!

  SvaraRadera
 4. Ser ju kanon ut Osvald!! Va härligt med all god och billig mat som finns i din närhet!

  Jag blir lätt avundsjuk med min trista konsult-vardag i stockholm som jämförelse =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Petter!

   Det är ganska nice med all billig god mat här! Maten slår kinahörnets 80-kronors-buffe ganska rejält... :p

   Du kan gå och äta bibimbapen borta på det japanska stället så får du också en smak av Korea!

   Radera