torsdag 25 augusti 2011

Los Angeles: Kändisar, eld och specialeffekter


Vi har nu åkt till Los Angeles, där vi kommer att vara den resterande tiden av den här veckan och resan. Vi bestämde oss för att ta 5 dagar på ett Motel 6 nära flygplatsen, för att ha en bas att utgå ifrån. Det blir sedan smidigt när vi ska åka till flygplatsen mitt i natten på fredag.

Det första vi gjorde i LA var att åka till Hollywood. Utan någon vidare plan vandrade vi runt, och snubblade direkt på The Walk of Fame.

På allmän begäran (hej Filarstigen): Harrison Ford!
Sedan hittade ett Madame Tussauds, som vi självklart behövde besöka. Våra förväntningar var att det skulle vara bättre än The Wax Museum på Fisherman's Wharf, vilket det också var.

Vem drar snabbast? Jag eller Clintan?
"Livet är som en chokladask. Du vet aldrig vad du får."
 "Får jag ta hem honom?"
Morgan Freeman var självklart också inbjuden till kalaset. Lite stel kille dock…

Vem skulle vinna en staring contest?
Dagen efter vårt besök i Hollywood åkte vi till… Hollywood. Men den här gången till Universal Studios. Vad är Hollywood utan en närmare kontakt med filmbranschen?

Inne i Universal Studios park började vi med en guidad rundtur som visade oss olika studior som används vid filminspelningar, fake-gator som byggs upp att efterlikna riktiga städer och specialeffekter i mängder.

En gata som byggs upp till att föreställa London i olika filmer.
Den riktiga KITT från Knight Rider.
Gatan som används i Desperate Housewives. Inget jag sett dock.
Man förstår att det inte är gratis att spela in filmer. Nedan visas ett riktigt Boeing 747 som Universal köpte in för att spränga i en enda scen. $260000 gick planet+fraktkostnader på, vilket motsvarar ungefär 1,6 miljoner SEK. Det ni.

Inget man spränger i en amatörfilm…
Specialeffekterna får vi inte heller glömma:

 En bil sprängs i luften med eld, rök och vatteneffekter. Bilen började på marken.
"Water World Show" med lika mycket eld som vatten.

Detta var måndagen och tisdagens aktiviteter. Idag (onsdag) har vi bara legat på strandet och tagit det lugnt, läst bra böcker samt solat. Just nu hänger vi på hotellrummet, bloggar och väntar på den kinesiska maten som vi har beställt delivery på. Någon gång måste man ju testa delivery hela vägen till rumsdörren!

Och precis där knackade det på dörren. Vår mat är här!

Och nu har jag ätit.

Imorgon blir vår sista hela dag i USA. Det känns både tråkigt och skönt, men vi ska göra det bästa av det. Imorgon kväll tänker jag också försöka få upp ett avslutande blogginlägg, annars får jag skriva det från Sverige. Vi hörs och ses!

4 kommentarer:

 1. Coola bilder! Snygga ni är! Åååh, vad jag hade velat åka på Desperate Housewivesgatan!!! Nu har jag många, många anledningar att åka tilbaka till CA, där kom ytterligare en. Visst ÄR det ett fantastiskt ställe! Vilken strand var ni på? Mer bilder vill vi ha! Kraaaaam!

  SvaraRadera
 2. Vilka roliga mingelbilder med Freeman och grabbarna. Fanns det några kvinnliga skådisar också? Om jag får tillräckligt bra betalt kan de få skeppa över min Volvo och spränga i småbitar. Men det ska vara många dollars i så fall.

  SvaraRadera
 3. Tackar hälsar Filarstigen! Mmmm Harrison Ford :) Det blev ju en dos med Johnny Depp också. Schysst.

  SvaraRadera
 4. Tack mamma! Utan våra vänner Clint Eastwood, Tom Hanks och Johnny Depp hade det aldrig varit möjligt! ;-)

  Och absolut, Kalifornien är ett riktigt schysst ställe. Jag vill redan tillbaka hit, och jag har inte ens åkt härifrån än! Fler vinprovningar borde man t.ex. testa!

  Vi var på Santa Monica State Beach. Har för mig att ni var där också? Santa Monica Pier hade ni i alla fall slagit in på GPSen tidigare! Tyvärr blev det inte så många fler bilder. Kameran fick stanna i bilen medan vi låg på den sandiga stranden och badade i det blöta vattnet.

  Det fanns många kvinnliga skådisar pappa! Dels flertalet unga popstjärnor, men också många andra så som Marilyn Monroe, Uma Thurman mfl. Hur många dollars ska du ha för din Volvo då? "Swedish cars" dvs Volvo och Saab verkar vara ganska populärt här, så du får säkert någon extra dollar för den!

  Inga problem Sofie! Vi har fått en stor dos med kändisar här. Kul att kunna dela med sig lite! :)

  SvaraRadera