tisdag 9 augusti 2011

Mot Los Angeles och Disneyland!

God morgon Sverige!

Vid skrivandets tidpunkt är klockan 11 på kvällen, hos er är den 8 på morgonen. Tisdag morgon... jobbar ni idag?

Det gör inte vi.

För vi är i Kalifornien!

Allt började klockan 05:30 en lördagsmorgon i Sverige.
Varför sitter vi här kl 05:34 när vi kunde ha legat i en varm säng och sovit?
Tänk på Kalifornien, tänk på Kalifornien.
Från denna ganska kyliga busstation i Nacka gick resan med flyg via Newark till Los Angeles. Flyget ut från Stockholm blev försenat på grund av problem med ACn (vilket i sin tur påverkar kabintrycket). Först försökte tekniker starta om saker på distans från Houston (we've got a problem?) men detta hjälpte inte. Efter några timmar löste tekniker problemen på plats istället, och planet kunde äntligen lyfta.
"Have you tried turning it off and on again?" Denna skärm visades så fort teknikerna startade om saker i planet. 
Över 25 timmar senare var vi framme i hotellet i Downtown LA där vi sov en natt. Jag kan lova att vi var trötta. Att sova på flygplan fungerar, men det är inte särskilt skönt.

Dagen efter mötte vi upp med mamma och resten av syskonen. Om ni inte redan visste det så har mamma och syskonen redan varit i CA i en vecka, medan jag och Sarah precis flög hit. Vi kommer sedan att stanna en ytterligare en vecka efter att de andra har åkt hem.

Syskonen och Sarah i vår fina åttasitsiga minibuss.
Mamma försöker hitta i LA med 5 baksätesförare. Lycka till!
Eftersom de andra redan hade gjort LA stack vi till Disneyland istället. Disneyland var en cool upplevelse. Hela stället är verkligen påkostat, med stora fake-berg i bakgrunden formade som varghuvuden och liknande. Här återfinner man alla Disneykaraktärer samt roliga åkattraktioner i en otroligt tillrättalagd miljö. Det är verkligen som ett sagoland, och alla håller nog med om att cirka 8 timmar var nog där, annars hade man nog blivit galen. Men kul var det!

Smile, we're having a magical day! 
Tor passade även på att vinna ett enormt gosedjur i form av en hotdog. Man skulle kasta bollar och träffa minst 3 av 8. Tor satte 3, medan ingen av barnen runtomkring satte någon boll. Bra gjort Tor!
Snyggt gjort! Nu får du bära runt på den här otympliga saken! Haha!
Detta är det vi hann göra i LA och Anaheim under den första heldagen. Nästa blogginlägg kommer att handla om vårt besök i Palm Springs. Har ni några tips om Palm Springs (eller områdena runtomkring, t.ex. Joshua Tree National Park) får ni förresten gärna skriva dessa i kommentarerna. Ni får också gärna kommentera andra saker också.

Nu är det dock dags att sova. Så godnatt eller god morgon! Vi hörs!

4 kommentarer:

 1. Det var det fulaste gosedjur jag sett! Men fin frisyr. Och glada tjejer! Och cool mamma som kör omkring med er i storstadsöknen.

  SvaraRadera
 2. Gosedjuret känns väldigt amerikanskt, ja. Men alla är glada ändå! ;)

  Idag ska vi ge oss ut i Joshua Tree National Park, vilket ska bli mycket spännande. Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Nu vill vi höra mer om lönnsirap, Redwoodträd och City Light Book Shop i San Francisco...

  SvaraRadera
 4. Har inte varit läge att blogga, men det tänkte jag göra ikväll. Lönnsirap har vi upplevt och Redwoodträd jobbar vi på just nu. CLBS får dock bli en annan gång!

  SvaraRadera