söndag 21 augusti 2011

San Francisco: Kulligt, dimmigt och häftigt!

Efter Fresno bilade vi vidare till San Francisco, där vi stannade i 2 3 nätter (1 på Golden Bear Inn, 2 på Motel 6). Denna stad kan bland annat beskrivas som väldigt kullig, dimmig och häftig. Den är ursprungligen byggd på 7 kullar, därav de långa upp- och nedförsbackarna som man känner igen från filmerna.

Det är inte brandrök, det är dimma!

En typisk dag på den här resan började med en frukost på en diner. Frukosten nedan intogs på någon av kedjorna Carrows eller Denny's (ej helt säker på vilken vid just det här tillfället). På bilden ser vi pannkakor, bacon, ägg, grit (grötliknande gröt) och blaskigt kaffe.

Man blir mätt kan jag lova!

Dagarna spenderades bland annat med att:

 • handla kläder:
Mössan på bilden inhandlades tyvärr icke.


 • handla böcker:
A Song of Ice and Fire (Game of Thrones-böckerna) inhandlas.

 • kolla på utsikterna:
Vi tog oss upp för backen!

 • besöka kabelspårvagnsmuseet:
Centrala och stora motorer.

Hela spårvagnssystemet i San Francisco drivs av motorerna och kablarna som går ut från museet. Kablarna går sedan i slutna loopar genom staden, och vagnarna drivs framåt genom att de grabbar tag i kabeln så länge de önskar. I korsningar eller vid hållplatser släpper vagnarna helt enkelt kabeln för att stanna.

En av dessa kabelspårvagnar.

I slutet av linjerna knuffas vagnarna in på en vändplatta som konduktören och föraren sedan hjälps åt att vända för hand. Vi stannade dock inte tillräckligt länge för att hinna se en vändning på riktigt. 

Vändplattan.

 • åka med en sightseeing båt utanför SF:
Ragna är redo att borda båten.

På båten fick vi lära oss väldigt mycket om San Francisco, saker som vi inte hade plockat upp om vi bara hade vandrat runt själva. Visste ni t.ex. att Golden Gate-bron har ett heltidsanställt team som målar om bron (i samma färg såklart), varje dag, året runt? När de har målat hela bron börjar de helt enkelt om igen. Allt för att hålla den så fräsch och fin som möjligt.

Den ovan nämnda bron. Och jag förstås.

 • besöka ett vaxmuseum:
Trevliga killar detta!

Vissa dockor var otroligt verklighetstrogna. Docka nedan stod t.ex. i mörkret inne i museet. Jag hoppas i alla fall att det var en docka!

Hello, I'm crazy!

 • samt besöka ett akvarium:
Vi är nog alla glada att hajarna var på den andra sidan av glaset.

Sista dagen avslutades sedan med ett besök på en helt vegansk restaurang, vilket gjorde Sigrid väldigt glad. Äntligen fick hon välja bland rätter på hela menyn, istället för bara t.ex. en vegoburgare vilket har varit utbudet på många andra restauranger. McDonalds här har faktiskt inte ens något vegetariskt alls. Det enda McD har att erbjuda vegetarianer är hamburgerbröd med sallad och ost i. Inget man blir särskilt mätt av alltså.

Men Sigrid fick god mat, och vi andra blev också väldigt nöjda. Med detta avslutar jag det här inlägget, och vi ses nästa gång i Redwood National Park!

2 kommentarer:

 1. Fin mössa. Spännande med hajarna tycker Ruben och jag. Ser fram emot Redwoodbilder..

  SvaraRadera
 2. Hajarna var väldigt spännande! Det har ni hajat korrekt! Ska jobba lite på ett Redwoodinlägg nu. Stay tuned!

  SvaraRadera