torsdag 25 augusti 2011

San Diego: Ny bil, Zoo och brända ben!


Från och med nu är jag och Sarah alltså ensamma på resan. Det första vi gjorde efter att ha vinkat av mamma och syskonen var att hämta ut vår nya hyrbil. Vi behöver ju också kunna ta oss fram på detta stora ställe. Väl framme vid biluthyraren visade det sig att det nästan var slut på små bilar. Vi blev därför uppgraderade till en standardbil, och valet föll på en silverfärgad Dodge Avenger årsmodell 2011. 

Ganska sportig bil.

Den ser i princip ut som en vanlig, om än modern, bil utanpå, men inuti ser den sportig ut. Mycket skön att köra är den också. En sådan här bil skulle jag helt klart kunna tänka mig att behålla! (Man kanske skulle köra hem den till Europa ;-)

Första turen på motorvägen. Allt går bra!

Efter att ha hämtat ut bilen åkte vi direkt till San Diego för att spendera helgen där. Väl i San Diego checkade vi in på motellet (Motel 6) och drog sedan till San Diego Zoo. Där fanns det mååånga djur att titta på.

Helt klart tillräckligt många för att jag inte ska komma ihåg namnen på alla. Vilket leder fram till det första fototipset på den här resan:

Fototips nr 1:
 • Fota inte bara djuren, fota också skyltarna med djurens namn. 
Det här tipset kom jag på nu och inte när jag tog bilderna, vilket gör det problematiskt att namnge djuren. Men det ska nog gå ändå!

Det absolut första vi gjorde i parken var att åka linbana över alltihop.

Håll i dig Sarah!

Efter det promenerade vi runt bland djuren, fotade och drack läsk. Man skulle kunna beskriva den följande bildserien som "Djur som sover (i konstiga ställningar)".

Bokstavligen talat "att sova på maten".

Är det där ens möjligt?

Själv skulle jag ramla ner. Men inte den här!

Det här ser ännu farligare ut!

Den här ser farlig ut!

Självklart sover inte alla djur i den här parken. Djuren gjorde också saker så som att äta:

En hungrig panda.

Långa ben, lång tunga på denna giraff.

Spana efter mat:

En isbjörn! (Så bra är jag på djur i alla fall.)

Hålla utkik:

En glad surikat som vaktar sin flock.

Samt slåss:

Man vill inte hamna mellan i det här bråket.

Dagen efter zoo-besöket körde vi en shoppingdag som avslutades med bio och filmen Super 8. Filmen var bra, och den är säkert ännu bättre om man har nostalgiska minnen från sent 70-tal, vilket är då filmen utspelar sig.

På söndagen låg vi på stranden hela dagen, där jag råkade bränna benen ganska rejält i solen pga en lite för spännande bok (A Game of Thrones). Nu 2 dygn senare börjar det äntligen sluta svida och bränna lika mycket, vilket jag är tacksam för.

Med det avslutar jag det här inlägget. Godnatt!

3 kommentarer:

 1. Tjusig bil, och vilken bra erfarenhet att köra "over there". Stockholmstrafiken kan slänga sig i väggen! Kuliga djur. Jag ska inte heller ge mig på att arta dem ;-) Noshörningarna verkar veta hur de ska göra sitt jobb, de hade en lång uppvisning för oss när vi var där. Pampigt. Solen tar, det vet Sigrid...Njuuuut!

  SvaraRadera
 2. Fina teman på fotandet av djuren. Sova, Äta, XX, XXX, etc. Och jag tror det blir jobbigt att köra ända hem hit, även om ni kör into the wild, upp mot Alaska och väntar tills Berings sund fryser. Happy trip back to Europe!

  SvaraRadera
 3. Verkligen mamma! Jag ser fram emot att komma hem till Stockholmstrafiken nu. Den kommer att vara som en barnlek! Nu har vi verkligen njutit, och med det börjar det bli dags att åka hem. Vi ses snart!

  Tack pappa! Det var ungefär vad djuren gjorde, så temana passade ganska bra. "Sover, sover, sover, äter, sover sover, slåss, sover..." :)

  Hm jo, Into the Wild och sedan att vänta på att havet fryser kanske tar lite för lång tid. Undrar om det inte går snabbare att åka hem, jobba och sedan köpa en egen bil istället. Eller vad tror du?

  Ses snart!

  SvaraRadera