tisdag 16 augusti 2011

Palm Springs: En ökenstad som inte är helt öken

God morgon och god kväll!

Nu har det inte blivit riktigt lika många blogginlägg som planerat, eftersom vi ganska ofta har kommit hem väldigt sent till hotellrummen och direkt däckat för att orka med nästa dags äventyr. Men fear not! Inläggen är på gång, och jag har tagit många bilder som kommer väl till användning.

I förra inlägget kunde vi konstatera att Tors vunna gosedjur (härefter benämnt som "korven") var väldigt ful. Det vi dock insåg senare var att korven trots sin fulhet var ganska användbar.

Sigrid och korven. Den är ful men bekväm. Utsidan bedrar!
På väg till Palm Springs.

Palm Springs är en håla ute i öknen. Trots detta är det en helt okej stad, med flera mysiga restauranger (även om vi bara hann testa en) samt schyssta hotell. Vi valde att bo på ett Days Inn som är en motellkedja som finns i hela USA. Days Inn brukar ha bra priser och oftast fräscha rum.

Vi var i en öken, men det såg ut som en grekisk badort. 40 grader varmt var det också. Slå det!

Den egentliga anledningen till Palm Springs-besöket var dock inte att ligga vid poolen och bada, utan att åka till Joshua Tree National Park. Vilket vi också gjorde.

Gruppbild i Joshua Tree National Park.

Vi tog inte särskilt långa vandringar till fots i JTNP eftersom det var så tokigt varmt. Det blev mest sightseeing från bilen, med AC på max. Detta verkar faktiskt vara hur många amerikaner (och turister) besöker parken; från bilen. Självklart finns det dock långa vandringsleder om man så skulle önska, men dessa är nog populärare under andra årstider då temperaturen är lite snällare.

Sigrid är väldigt glad över att få gå runt i parken, hettan till trots. Bildbevis:
Sigrid, alltid glad!

På väg in i bilen för att åka vidare till nästa utsikt. Same procedure as last time!

Bilen vi kör är för övrigt en vit automatväxlad 8a-sitsig 2011-års Toyota Sienna. Den är väldigt smidig och skön att köra, trots sin storlek. Den har även många finesser så som 16 kopphållare och en back-kamera för hjälp vid parkering. Allt känns verkligen gjort för att dricka och äta mycket, samtidigt som man använder så lite tankeförmåga som möjligt. Men vi håller med, kopphållarna är smidiga, och back-kameran hjälper verkligen till.

Efter några dagar i Palm Springs blev det dags att ge sig vidare mot Fresno och Yosemite National Park. Mycket nationalparker just nu. På vägen ut från Palm Springs hittade vi ett ställe där man kunde köra fyrhjuling på sanddynerna, vilket vi självklart ville göra. 40 dollar för en timmes körning var utan tvekan värt det!

Det första som mötte oss. Lets go!

Hjälmar och skyddsglasögon (eller solglasögon). Nu är vi redo! Låt oss köra!

Först lite instruktioner. Tjejen till höger i bilden har drivit det här i 20 år. Hon kan sin sak!

And off we go!
Alla kunde köra, inklusive Ragna. Och alla tyckte att det var superkul! Man kunde köra upp och ner längs sanddynerna, runt runt i olika runda svängar och över stenar (om än små). Väl värt nöjet och kan absolut rekommenderas om någon skulle ha svängarna förbi Palm Springs.

Efter ökenkörningen lämnade vi Palm Springs och åkte till Fresno, vilket blir nästa inlägg.

Nu är det som vanligt dags att sova. Klockan är mycket, och sängen lockar. Godnatt!

En sak till: Som alltid är det bara att klicka på bilderna för att få upp större versioner. Kan vara värt att nämnas.

2 kommentarer:

  1. Har klickat på alla bilderna! Fantastiskt roligt att se. Och läsa om era äventyr.

    SvaraRadera
  2. Kul att du tycker att det är kul! Mer inlägg och bilder är på gång! Hoppas du har det bra där hemma.

    SvaraRadera