torsdag 13 december 2012

Biljetter bokade till Sydostasien!

Goder afton!

Som titeln avslöjar har jag nu bokat biljetter till Sydostasien! Min kompis David (tysk utbytesstudent) ville ha någon att resa med, och jag råkade ha alldeles för mycket tid över i januari och februari, så jag bestämde mig för att haka på den här resan.

Datum och pris

Planen är att flyga till Kuala Lumpur i Malaysia, och sedan flyga hem till Seoul igen från Hanoi i norra Vietnam. Jag landar i KL den 28 januari, och flyger hem från Hanoi den 21 februari. För detta gav jag 3841 SEK via www.doodle.se, och sökmotorn jag använde var www.flygresor.se och dess Multi-City-funktion. Efter att ha jämfört många flygsökmotorer kom jag fram till att den här var några hundralappar billigare för i alla fall den här resan.

Vilka länder?

Detta ger oss alltså 23 hela dagar att med buss och tåg ta oss igenom Malaysia, Thailand, Kambodja samt Vietnam, i någon slags ordning. Exakt hur vi gör det, eller vad vi vill göra på vägen, är inte bestämt än. Vi har snackat lite löst om några ställen vi vill se, men det ska vi planera mer senare.

Vår lösa resplan.

Ett ställe som vi definitivt vill se är dock Angkor Wat, vilket är ett 900 år gammalt enormt hinduiskt tempel ute i djungeln i Kambodja. (Klicka på länken och titta på bilderna på Wikipedia!)

Utöver detta ska vi försöka snacka med folk som kan något om de här länderna, samt hitta information på nätet, för att få reda på bra resmål samt hur vi faktiskt ska ta oss fram.

Men nu måste jag sova (kl är 03:33:33 här)!

Godnatt!

4 kommentarer:

 1. Ooooh, Vilket underbart äventyr !!!

  Nu blir jag avundsjuk deluxe!!

  //Petter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det kommer att bli spännande ;)

   Du kan förvänta dig ett gäng blogginlägg därifrån! :D

   Radera
 2. Oh wow! Verkar galet kul! *vill också* ;)
  haha vi ses snart!

  SvaraRadera