söndag 3 februari 2013

Langkawi i Malaysia: Ett överflöd av saker att göra

Tjena!

Eftersom vi bara stannade i Langkawi i två nätter gällde det att vara effektiv. På lördagen gick vi alltså upp klockan 8, för att sedan ta en guidad båttur som började klockan 9 med upphämtning på vårt hotell.

Båtturen varade i cirka 6 timmar och kostade 180 SEK per person. Då ingick både upphämtning på hotellet samt lunch. Turen guidade oss genom floden som går genom ön, och vi såg apor, krabbor, fiskodlingar, fladdermös och intressant natur. Men jag ska inte prata så mycket! Kolla på bilderna här nedan istället:

I såna här båtar åkte vi runt.
Den unga killen som manövrerade vår båt, "Captain Hassan", var ruggigt skicklig. Han har gjort det här förut kan jag säga.
Floden är grund, så Hassan kör motorn ganska högt upp.

Captain Hassan gillar detta!
Följande är en annan båt som låg före oss i floden. Som ni ser kör den också med motorerna upphissade, för att undvika att slå i botten. Tur för oss (och otur för denna båt) körde den på grund lite längre fram, eftersom det var FÖR lågt tidvatten vid det tillfället. Tur för oss såg vi detta och kunde vända, medan den förjäves försökte ta sig loss...


Lite innan den körde fast.
Vill man inte dela sin guidade tur med andra passagerare går det även fint att boka en båt för sig själv:

1500 SEK så är båten din för 6 timmar, inklusive guide!

(o)frivillig stekare?
Som utlovat såg vi också apor:
Första gången jag ser vilda apor!
Mata inte apan... Det är inte nyttigt för den. Och den blir bortskämd.
Vi hade även flera stopp längs turen. Ett var på en fisk- och krabbfarm. Här visar guiden en krabba, som man sedan fick hålla i.


Man fick även hålla i andra djur. Jag har glömt namnet på djuret nedan, men tydligen är den väldigt giftig om den går sönder! Vilken tur att jag höll i den varsamt...  Den nafsade för övrigt mig i handflatan.. Det kombinerat med vetskapen om att den är väldigt giftig var... Spännande!Vi fick även mata stingrockor:

Tydligen var den här inte giftig just nu av någon anledning, vilket gjorde att vi fick mata den genom att sticka ner handen med en bit fisk. Stingrockan gjorde sedan ett slafsande floffsande ljud när den ungefär sög i sig köttet som man höll i!
Sloffs slaffs sloffs, omnomnom!
Vår guide förklarar vad man INTE får göra i fladdermusgrottan. (INTE mata aporna (de blir sjuka), INTE ta foto blixt, och INTE prata högt i grottan (fladdermössen är känsliga)):


Självklart matar folk aporna, fotar med blixt och skrattar och pratar högt i grottan... :(

Ej blixt, ljuset kommer från en ficklampa, vilket var okej!

David i solen, på väg mot slutet av turen!

Efter båtturen tog vi impulsbeslutet att åka till öns "cable-car" vilket enligt guiden är en av sakerna man måste se på Langkawi. Vi bad helt enkelt vår förare att köra oss dit istället för till vårt hotell. Väl vid linbanan möttes vi av följande skylt:

"Välkommen Till Naturligtvis Langkawi från Langkawi SKYCAB"
Okej att liften verkar vara tillverkad av ett svenskt företag, Skycab. Men "Välkommen Till Naturligtvis Langkawi från Langkawi SKYCAB"? Det makear ingen sense!

Jag vet inte om det går att se, men vi var högt uppe.
Linbanans slogan var "Welcome to Happiness". Detta kombinerat med en rökförbud-skylt blir lite roligt.


Mellanstationen. Bottenstationen är LÅNGT mycket längre ner.

Trött efter en lång dag. 

Titta noga! Vi hänger i den här vajern.
Det var lugnt den högsta linbanan jag har åkt med:

Och som att dagen inte redan var lång, hann vi med ytterligare en jättehäftig grej innan vi kraschade i säng. Men det får ni läsa mer om i nästa inlägg!

Stay tuned people!

Godnatt! (Och god söndags-eftermiddag!)

2 kommentarer:

  1. Uppiggande och kul att det ramlar in lite blogginlägg med bilder! Vilka coola djur ni träffade! Skylten till linbanan var obetalbart rolig, liksom "Welcome till Happiness" med rökförbudsskylten under. Ni KAIST-killar förtjänar verkligen att slappa och ha det bra ett tag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Ja, det var väldigt intressanta djur! Och skyltarna var underhållande :D Värmen och nöjena här är sköna. Det är bra med lite avkoppling! Sen ser jag dock fram emot att börja plugga igen, koreanska ska bli intressant!

      Radera