lördag 7 december 2013

Bolivias huvudstad La Paz

Hej!

Nu befinner vi oss i La Paz, Bolivias huvudstad. Vi kom hit för några dagar sen, men har inte hunnit göra särskilt mycket än. La Paz ligger nämligen mellan 3000 och 4000 meter över havet, vilket gör att vi mest har tagit det lugnt och försökt ställa om till den nya höjden. Huvudvärk, blir lätt andfådd, yrsel är vanliga effekter när man plötsligt kommer till en sådan här hög höjd. Vi blir seriöst anfådda av att gå upp för en enda trappa.

Nu har vi i alla fall börjat ställa om, vilket gör att vi orkar med lite mer äventyr. Och äventyr ska det bli. Ikväll tar vi en nattbuss till Uyuni (11h, 230 Bolivianos = 215 SEK), där vi sedan ska ut i saltöknen med jeep i 2 nätter och 3 dagar. Det blir coolt! Vi lovar att ta många bilder.

Hur är Bolivia då? Bolivia är ganska fattigt, med många uteliggare och tyvärr barn som jobbar på gatorna. Trots detta känns folk vänliga, och ler ofta. Trots våra kommunikationssvårigheter försöker de verkligen, och visar med gester eller enkel spanska. Vi får en helt annan känsla jämfört med Brasilien faktiskt.

Och maten? Maten är god! Det finns alltid färska juicer och smoothies och maten är intressant också. Vi har ätit Lama-stek och forell från Amazonerna. Kan man få det i en svensk restaurang? :)

En anledning till att vi inte har tagit så många bilder på lokalbefolkningen är att många anser att man "stjäl deras själ". Alternativt så vill många ha betalt för att ställa upp på bild... Så det har mest blivit bilder på varandra eller översiktsbilder. 

Ha det bra i snöiga Sverige, vi hörs snart igen! 
Alexander coffee. 
... 
Burgare med kryddig korv. 
La Paz. I bakgrunden San Francisco-kyrkan. 
Lama-stek!! 
Helt underbar fruktjuice :) 

4 kommentarer:

 1. Vad intressant ändå att ni märker av höjden så tydligt!
  Vi tänkte på er idag när vi var och handlade och såg papaya o mango från Brasilien, lite avundsjuk på er som har käkat frukten i ursprungslandet, haha. :) Så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du, skillnaden är väldigt tydlig faktiskt. Finns till och med folk som får riktigt farliga biverkningar... Vi verkar ha klarat oss dock! Köp papaya och mango och blanda med mjölk och gör en smoothie. Mums!

   Radera
 2. Jag googlade lamastek och Stockholm. Det kom bara upp lammstek, så jag tror det är det som gäller här. Kul att du skriver så mycket om vad ni äter! Kul med alla bilder också. Vad spännande det låter med Uyuni. Hoppas det blev en bra trip! Ni har valt en bra tid att resa på. Nu är det äkta Stockholmsvinter här med snö och minusgrader ena dagen och regn och plus den andra. Gatorna är hala. Njut och ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lammstek funkar det också! Maten är ju nästan det mest intressanta så det blir naturligt mycket skrivande om det... Här är det omväxlande regn men annars bra väder. Vi får se vad för väder det i januari när vi anländer. Antagligen kommer det att vara rätt kallt då också!

   Radera