torsdag 19 december 2013

La Paz runda 2: Lama-foster och god lama-middag

Hej igen,

Detta blir ett snabbt inlägg från La Paz. Har i huvudsak två ytterligare saker som jag vill visa för er. Som ni vet åkte vi tillbaka hit eftersom Minjeong behövde besöka en tandläkare. Vi tänkte sedan bara stanna i två nätter, men det flygbiljetterna var slutsålda till Rurrenabaque vilket gjorde att det blev ytterligare två nätter här. Imorgon flyger vi dock till Rurrenabaque för att sedan göra någon slags djungelexpedition i Amazonerna. Medan ni sitter i ett torrt och rent hus och firar julafton med god mat och dryck kommer vi att vara ute i regnskogen, i jakt på mat och vatten. Skänk oss en tanke från jul-värmen! :)

Lama-foster

I La Paz finns det en så kallad "häxmarknad" där man kan köpa diverse saker för riter och böner. Man kan bland annat köpa örter, drycker och... Lama-foster. Om man upptäcker att lamorna vid kött-slakt bar på foster plockas dessa sedan ut och säljs till häxmarknaden. Man slaktar inte lamorna enbart för fostrena. (Sorry för dessa detaljer~)

Lamafoster? Någon?

Kanske nästa gång.

Lama-middag

Betydligt mer smakfull var dock den fina middagen som vi åt på restaurangen Pronto här i La Paz. Det besöker har vi utsett till den nya godaste-middagen-på-resan-hittills. Jag åt lama-stek och Minjeong en skaldjursspaghetti. Båda fick toppbetyg. Detta kombinerat med rött vin och sedan efterrätt var... Mums!

Lamastek, fin presentation.

Spaghetti med skaldjur.

Minjeong med vin. (I bakgrunden ett koreanskt par)

Sista dagen i La Paz

Vår sista dag idag har vi mest spenderat med att förbereda inför djungelresan. Vi har köpt kepsar med skydd i nacken, myggsprej och jag ett par nya byxor. (Mina enda jeans jag hade med mig har spruckit i grenen. Snyggt.)

Vårt hotellrum.

Våra nya kepsar.
Nu är vi redo.

Jag är osäker på internetuppkopplingen i Rurre, men vi hinner nog säga hej innan jul och djungelturen. Imorgon tar vi ett litet propellerplan till Rurre, som sedan typ landar på en gräsmatta. Det blir spännande. Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar