söndag 18 juli 2010

Bratislava del 2: Ensam i några dagar till

Hej hej!

Det var ett tag sen det blev något blogginlägg, detta eftersom jag både har haft dåligt med tid samt ingen tillgång till internet. Nu handlar det om Bratislava igen alltså. Jag vet inte om jag skrev det i förra inlägget, men jag gillar verkligen Bratislava. Det är en trevlig stad med trevliga människor. Personerna här har också varit duktigare på engelska, vilket gör det lite lättare att faktiskt träffa nya människor. Staden är ganska liten, och det mesta man vill titta på ligger koncentrerat inne i gamla stan. Jag spenderade två nätter totalt i Bratislava, och den sista dagen gick jag runt på lite sightseeing.

Dels var jag uppe vid slottet i Bratislava och fotade. Man fick inte gå in i det eftersom det renoverades, men utsikten utanför var väl värd promenaden dit. Slottet ligger nämligen ganska högt upp i stan, vilket ger en fin utsikt över kanalen och gamla stan.

Slottet fotat från Slavin!


 En riddare på häst tittar ut över staden.

Efter slottsbesöket (och lite andra besök) tog jag reda på att det fanns ett ställe som hette Slavin. Slavin är ett monument rest för soldater som stupade i andra världskriget, och det ligger tydligen vid stadens högsta punkt upp på en stor kulle. Jag ville till Slavin! Efter att ha vandrat runt i närmare en timme (tillbakavägen tog 10 minuter när jag väl kunde vägen) lyckades jag till slut hitta Slavin. Det stora och höga monumentet Slavin!

Vad gör man då när man är ensam, men ändå vill få med sig själv på bild uppe vid Slavin? Jo, man använder sitt Gorillapod och en fjärrkontroll! (Det är ett bärbart litet stativ till min kamera)
Kanske inte så smart att ställa ifrån sig kameran vid t.ex. Eiffeltornet där det rör sig massor av folk, men här vid Slavin var jag ensam vid tidpunkten.

Dagen avslutades med att gå ut till den slovakiska puben igen för att äta lite god och billig mat. Den här gången blev det gulaschsoppa (den godaste gulaschsoppan jag någonsin har ätit!) med lokalt brygd öl och faktiskt lokalt brygd cola. Ölen och colan var också goda. Colan hade en ganska intressant smak eftersom den enligt uppgift både innehöll mindre socker och koffein än vanligt. Detta gör att den smakar mer... cola istället. Är ni någonsin i Bratislava (eller Slovakien) borde ni verkligen testa de olika ölsorterna, colan samt maten som serveras. Det har varit mycket gott!


Gulaschsoppa, bröd, öl och cola. Mums!

Kvällen firades för övrigt lite extra eftersom jag hade fått ett sms från Tor som konfirmerade att han tänkte hänga på tågluffen. Två dagar senare var det nämligen dags att möta upp Tor på flygplatsen i Venedig!

Hur Venedig är får ni dock läsa i nästa inlägg. Nu börjar det nämligen bli dags för mig att gå och äta middag.

Ha det bra!

4 kommentarer:

 1. Härligt, jag vill verkligen uppleva Bratislava efter det här. Och smaka på slovakiskt bryggd öl, till skillnad från tjeckiskt bryggd öl som vi kan få på Humlehof, Soldaten Svejk och på östgötakällaren.

  SvaraRadera
 2. Åh, den där colan verkade god! Du måste uppdatera mer sen med bilder på dig och Tor i Venedig! :)

  SvaraRadera
 3. Nice :) Fina bilder, slottet med utsikt från Slavin var väldigt coolt. Maten verkade också god!
  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 4. @Pappa Du borde verkligen titta förbi Bratislava någon gång. Mycket trevligt! Förresten borde vi gå ut på någon av ställena du nämnde någon gång. Det skulle också vara trevligt :)

  @Sigrid Colan var god, den smakade helt annorlunda än vanlig Coca Cola. Snart kommer det bilder från Venedig!

  @Ragna Tack så mycket! Slottet var mycket fint på riktigt också, och maten var precis så god som den verkade. Ha det bra hemma i Sverige!

  SvaraRadera