måndag 5 juli 2010

Loftahammar: Pannbiffar med löksås revisited och mycket annat

Hej igen!

Den här gången befinner vi oss i Loftahammar. Det är ett litet ställe som ligger vid kusten i närheten av Västervik. Fram till onsdag är det här jag kommer att spendera min tid, mest med att ladda inför resan och njuta av vår svenska sommar.

Här är vi:


Precis som man kan förvänta sig är det väldigt varmt och soligt här, vilket gör det extra skönt att springa ner och bada lite då och då. Mest badsugen är nog Ragna, som hela tiden tjatar på oss äldre i familjen att det nog är dags att bada igen. Det är väldigt skönt att bada, men jag antar att badsuget försvinner lite ju äldre man blir... Vuxenpoäng på det? Eller bara badkruka? Hur som helst, även vi andra badar flera gånger per dag. Varmt i vattnet är det!

Detta är vår sköna badstrand:

Det röda huset i bakgrunden är någons privata båthus. Vårt hus ligger en bit längre bort, det tar kanske 3 minuter att gå till stranden.

När vi inte är och badar gör vi andra sköna saker i stil med att vara ute och springa för att sedan avsluta med ett bad:

Känner ni hastigheten?! Det gjorde vi. Jobbigt är det att springa.

Vår vanliga runda går genom en fårhage, och i en fårhage finns det... får:

Fåren tittar alltid så konstigt på oss... Ser vi så dumma ut när vi är ute och motionerar?

När vi inte är aktiva och är ute och springer kan det vara bra att laga mat. Mat är faktiskt nyttigt och gott! Här i sommarstugan brukar vi turas om att laga mat, och i går kväll var det min och Sigrids tur. Fotografer som vi är var vi självklart tvungna att dokumentera hela händelsen, och ja, det är tur att det ens blev någon mat...

Sigrid fotar maten, jag fotar Sigrid som fotar maten. Wait a second, vem är det som lagar maten då?!

Självklart var det Pannbiff med potatis och löksås som tillagades, därav namnet på det här inlägget. Senaste gången jag gjorde den här rätten var faktiskt (ni gissar helt rätt) den 26e januari, så det var helt klart dags att göra det igen! Sigrid bytte ut pannbiffarna mot hemgjorda vegetariska biffar eftersom hon är vegetarian. Maten blev faktiskt ännu godare den här gången tack vare att den serverades tillsammans med lingonsylt, sallad, god dryck och trevligt sällskap. Alla tackade så mycket för maten!

Ännu godare den här gången, snyggare upplägg och trevligare sällskap. Win-win-win!

Hur gör man då för att avsluta en trevlig dag på bästa sätt? Pokerspelare som (vissa av oss) är drar vi självklart igång ett vänskapligt pokerspel! Det som spelades var lite NL10 cashgame på matbordet. Ni kan bara ana hur spännande och actionfyllt det här spelet var! Marker flög hit och dit, folk gjorde galna bluffar och pengar bytte ägare i rask takt! (Några kronor bytte ägare alltså..) Så här är det alltid när vi spelar spel! ;)


Hmm, jag tror att det är läge att satsa här. Det är nog bra!


Aj då, så där skulle jag aldrig ha gjort!

Även den minsta var med och spelade:

Ruben funderar; ska jag höja eller lägga mig? (Eller äta äpple?)

Självklart är det dags att höja!

Jag höjer med... en sån här!

Efter några timmars spelande var alla trötta och nöjda. De flesta gick och la sig, men jag och Tor drog självklart igång datorerna för att spela ytterligare några timmar online istället. Det är ungefär vid den här tiderna amerikanerna börjar logga in, vilket är kul för oss. De brukar kunna vara ganska kassa! Efter några timmars spelande blev det även dags för oss att sova. Det gäller att vara utvilad inför nästa dags aktiviteter. Vem vet vad som händer...

Nästa inlägg blir kanske från Loftahammar, kanske från något annat ställe. Spännande!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar