fredag 9 juli 2010

Någonstans i Danmark: På väg mot Hamburg

Klockan är runt 13:00 den 8 juli och som rubriken antyder sitter jag just nu på ett tåg någonstans i Danmark med slutdestination Hamburg. Det här är utan tvekan det skönaste tåget jag har åkt med hittills! Man sitter ganska högt upp i tåget och det går snabbt, tyst och mjukt. Så här borde alla tågresor vara! Jag fick även ett eget säte utan något säte bredvid, vilket gör att jag har gått om plats både för mig själv och min lilla ryggsäck. Skönt tycker både den och jag!


På skärmen på bilden finns just nu det första stycket till det här inlägget.

Nu stannade vi förresten tydligen vid ”Nykøbing F.”. Undrar var det ligger... Någon som vet? :) Jag har ingen aning om när vi lämnar Danmark, men rimligtvis borde det ske relativt snart... Om några timmar anländer jag i Hamburg om allt går som det ska. I Hamburg möter jag för övrigt upp Veronika, mitt resesällskap, vilket jag ser fram emot. Att resa ensam må ha sin charm, men det är ännu roligare att ha någon att resa med! I Hamburg tänkte vi spendera några nätter innan det senare bär av på äventyr mot bland annat Prag och många andra städer.

Hur som helst, den första natten på den här resan spenderade jag i Lund och närmare bestämt hemma hos Dahlin. Det var väldigt trevligt att träffa på honom igen! Senaste gången jag såg honom var nämligen förra sommaren några veckor efter att vi hade tagit studenten. Det är galet vad tiden går fort... Dagen igår spenderade vi med att göra saker som att äta enorma hamburgare, fota galna fåglar, se en schysst thai-action-film samt att i bästa Prison Break-anda göra utbrott från botaniska trädgården mitt i natten!

Anledningen till att vi behövde Prison Breaka oss ut från botaniska trädgården var att någon dumming hade låst in oss. Vi gick nämligen in där när en av grindarna var öppna (det här var närmare 12 på natten) men när vi ville ut igen var den låst. Aj då. Vi började genast klura ut en plan för att fly från vårt nyblivna fängelse, självklart inkluderandes bågfilar, helikoptrar, flyktbilar, flygplan ut ur landet, insidermän på botaniska trädgården samt mycket tur! Dock slutade det hela med att vi helt enkelt hoppade över staketet och traskade därifrån... Efter det lilla äventyret var det dags att sova för att ladda inför dagens tågresa.


Ouch, låst grind. Vi är på fel sida om grinden. Fiheten ligger på andra sidan grinden.


Tidigare på dagen var vi även och fotade lite fåglar. De var både roliga att titta på samt fota!


Fågel i naturlig ställning.Jag lyckades även mata en liten fågel direkt ur handen, och senare även en stor svan!

Nu vet jag för övrigt var vi befinner oss. Tåget rullade nämligen precis på en färja som ska ta oss till Tyskland. Det kom som en överraskning för mig att vi ska åka färja, men det borde jag väl ha förstått :) Nu efter att ha behövt gå av tåget sitter jag i cafeterian och skriver det sista på det här inlägget. Det börjar nämligen bli dags att avsluta på grund av batteribrist samt att jag vill utforska båten lite och se vad som finns här.

Vi hörs!

4 kommentarer:

 1. Åh, roligt att du uppdaterar! :) Nice med bilder också, hoppas att du har det bra O.o

  SvaraRadera
 2. Vi har det bra! Det är sjukt varm här i Hamburg, men mycket spännande att titta på. Kul att du kommenterar förresten! Det får alla ni andra också se till att göra! :)

  SvaraRadera
 3. Jag och Ruben tycker ditt inlägg är super. Vi är i Norrköping över dagen och ska vända ner till stugan med full last av barn i kväll. Du har förresten hälsningar från Anna Ruthström och Jenny under bilden på din avfärd på min mobila bilduppladdning i Fejjan. Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Kul att ni gillar det! Ska precis posta ett till jättelångt inlägg :)

  SvaraRadera