söndag 25 juli 2010

Milano: Det oplanerade och korta besöket

Tjenare!

På grund av ytterligare en tågförsening fick vi spendera en natt i Milano. Tåget i fråga var det första tåget vi tog från Cannes, ett pendeltåg, vilket blev försenat på grund av problem på spåren. Detta gjorde att vi missade tåget från Ventimiglia och senare sista tåget från Milano till Basel.
Stationshuset i Milano. Lite större och mäktigare än i Stockholm!

Den här gången blev det dock ingen natt på gatan, utan istället tog vi in på första bästa hotell. €70 kostade ett rum på ett trestjärnigt hotell nära stationen. Killen (mannen) i receptionen tror jag såg att vi var lagom fattiga backpackers (och verkade inte ha jättemånga gäster), och gav oss en ganska bra discount på rummet. Dubbelrummet med två sängar skulle ha kostat €250 men vi fick det för €70. Helt okej tycker vi!

Det trestjärniga hotellet, Hotel Augustus.

Lite oroliga var vi när vi insåg att rummet låg på våning -1, och ett tag trodde vi att vi skulle få sova i förrådet i källaren, men rummet var faktiskt riktigt schysst. Det bästa, största och fräschaste rummet hittills, och vi hade till och med fönster!
Stort och skönt rum!

Ett allmänt tips om man reser runt i Europa och t.ex Italien är att ha med en adapter för europakontakter. Detta gäller både för vissa tåg och även hotellrum. Till min dator jag använder, och även mobilladdaren, har jag europastickproppar (de är lite tunnare) vilka har fungerat överallt. Tors dator har däremot en vanlig jordad stickpropp, och de piggarna är tydligen lite tjockare, vilket har gjort att den inte har fungerat överallt. En enkel och billig adapter (vi har ingen än) eliminerar dock det här problemet. Förutom det här problemet har vi inte stött på några andra svårigheter än så länge.

Milano i övrigt, av det lilla vi har sett, har verkat vara en skön stad. Det var stora fina hus och lugnt på gatorna. Varken slummigt eller skräpigt. Många trevliga kaféer fanns det också. Efter en middag som faktiskt fick tummen ner (tråkig smaklös mat),
Tummen ner för den maten!
 Satte vi oss på ett kafé för lite glass och en kopp te.
Den första koppen te jag har druckit på flera veckor. Det var vanligt svart te med lite citron i, och vad gott det var!

Eftersom vi kom till Milano på kvällen hann vi inte göra mycket mer än att äta och fika, vilket kändes ganska lagom. Just nu sitter vi för övrigt äntligen på tåget till Basel. Tor sitter och tittar på en pokervideo och jag skriver blogginlägg. En av de skönare resorna hittills tycker både jag och Tor. I Basel ska vi besöka Sören och sova hos honom några nätter, innan det bär av mot Paris där vi återigen ska möta upp de svenska backpackarna som vi mötte i Italien. Mer om Basel i nästa inlägg!

Ha en trevlig dag önskar bröderna Ivarsson från sin sköna tågresa!

9 kommentarer:

 1. Härligt lite bekymmer, bara en stickpropp som ibland inte passar. Allt gott och lycka till i Basel önskar jag er.

  SvaraRadera
 2. Ibland är det inte svårare än så. Tack så mycket! Hoppas ni har det bra där hemma :)

  SvaraRadera
 3. Hej igen, en praktisk fråga: funkade Tors inloggning till Studentbostadskön? Jag har städat rummet nu, allt är lugnt. Vart åker ni efter Basel? Jag kan rekommendera Holland! Sköna människor, liknande kultur men annorlunda, fina städer. Ha det!

  SvaraRadera
 4. Jodå, inloggningen fungerade. Sätter du ett nytt alarm till nästa gång? :)

  Bra med rummet, jag borde verkligen har gjort det innan jag åkte, men nu är det fixat i alla fall. Tack!

  Direkt efter Basel tänkte vi åka till Paris, men efter det har vi inte kommit så långt. Brygge är säkert, och sen har vi nämnt Amsterdam och kanske London. Men vi har inte kollat upp några av de städerna eller hur man tar sig till London. Något speciellt ställe i Holland som är skönt? Har du varit där?

  SvaraRadera
 5. Jag har varit i Amsterdam, men tror på besök i flera av städerna. Starkaste minnet är gatumusikanter som spelade otroligt fin klassisk musik på fiol, flöjt och cello. Samt en påflugen haschförsäljare som fick tji. London är nog dyrt och krångligt att ta sig till under Kanalen. Men kolla upp det. Annars går det lätt att flyga till London från Arlanda. Satsa på kvarteren kring floden Seine i Paris. Och Louvren och Eiffeltornet. Och och

  SvaraRadera
 6. Jo, men Amsterdam vill man ju se. Ska kolla upp London, men vi tror också att det kan vara ganska dyrt att ta sig dit.

  I Paris finns det mycket att se. Det blir intressant att se hur mycket vi hinner med! Annars kan man alltid spara Londonbesöket till någon annan gång, måste ju ha nååågot att besöka senare också...

  SvaraRadera
 7. I Paris kan man besöka Louvren med Mona Lisa ,impressionistmuséet, Mont Martre m m.
  Utanför Paris ligger Versailles, som har inspirerat till vårt Drottningholm. Mycket pampigt. Lycka till. Här är ganska kyligt och det har småregnat.

  SvaraRadera
 8. Ett bra tips, när det gäller enklare matställen är att försöka lura ut vart infödingarna går och äter. Om det inte är fullsatt förstås. Ha det bra i Basel!

  SvaraRadera
 9. Det är bra med tips! Det finns så väldigt mycket att se i Paris, så vi vet knappt vart vi ska börja. Småkyligt och regn har det varit i Basel också, så du är inte ensam.

  Bra tips det där med matställen, det ska vi tänka på.

  Ha det bra!

  SvaraRadera